top of page

Willow Springs western ranch bedrijfs-, verenigings- en personeelsfeesten

 

In een way station kon je mensen tegen komen van allerlei pluimage; van de brave burger tot de outlaw die even kwam verpozen of een tijdelijk toevluchtsoord zocht.Dit is uiteraard ook het geval bij Willow Springs!!

Om zijn toevallige bezoekers zo snel mogelijk te laten aanpassen aan deze toch wel speciale omgeving,

ontwikkelde Willow Springs enkele formules:

 

A. Getting used to the wild west (duur 1/2 dag)

 

Wanneer de gasten in de late namiddag arriveren aan de way station, staat de barbecue reeds te dampen en verwarmt het kampvuur

een pot échte 'campcoffee'.

 

Niet lang daarna duiken de eerste 'giant pieces of meat' op boven de smeulende houtskool...

Met grommende magen installeren de bezoekers zich en doen zich te goed aan een echte western bbq.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Om de spijsvertering te bevorderen én om ervoor te zorgen dat de toevallige bezoekers zich uit de slag weten te trekken bij opduikend gevaar, krijgen zij als dessert na het dessert een spoedcursus 'tomahawk and knife throwing' (tomahawk- en meswerpen) en 'archery' (boogschieten).

 

Eens ze dit achter de rug hebben, zorgt de crew van Willow Springs ervoor dat de bezoekers nog meer in de omgeving kunnen opgaan door hen enkele 'cowboydansen' aan te leren, uiteraard onder begeleiding van een échte muzikant,

waarna ze het aangeleerde tot in de late uurtjes in de praktijk kunnen omzetten.

 

 

 

 

 

B.The life of a pioneer (duur 1/2 dag)

 

Vooral in de loop van de 19de eeuw, vond de 'grote trek naar het westen' plaats; ganse gezinnen grabbelden hun hele hebben en houden bij mekaar, propten dit in een huifkar en trokken naar het 'wilde westen', het land van de onbegrensde mogelijkheden.

Velen trokken er alleen op uit, anderen vormden heuse karavanen onder begeleiding van een (hopelijk) ervaren gids, die deze 'greenhorns' voor het vertrek minstens mondeling volledig op de hoogte bracht van de gevaren die op hen wachtten.

 

Die 'pioneers' die vandaag 's namiddags via Willow Springs passeren, hebben geluk; in voorbereiding op hun leven in de woeste wildernis, krijgen zij een gedegen opleiding; na een korte historische introductie bij een heerlijke kop 'campcoffee', leren zij namelijk 'roping' (lassowerpen), 'tomahawk and knife throwing' (tomahawk- en meswerpen), 'archery' (boogschieten) en 'horseshoe throwing' (hoefijzerwerpen). Eens zij deze skills onder de knie hebben, kunnen zij met een gerust hart hun 'trek' verder zetten. Willow Springs zet daarbij de 'beste leerling' per categorie extra in de bloemetjes met een aandenken aan zijn/haar deelname.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Onze 'pioneers in spe' worden echter niet weggestuurd met een lege maag...een heerlijke barbecue, eventueel gevolgd door een 'live' optreden én het aanleren van enkele 'cowboy'dansen, moet hen helpen bij het afscheid nemen van de beschaving om nieuwe horizonten op te zoeken....

 

 

 

 

 

C. Discovering the wild west (duur 1/2 dag)

 

Wanneer de bezoekers in de vroege namiddag aankomen in de way station, lijkt alles 'peis en vree'; het kampvuur brandt, de 'campcoffee' pruttelt boven een open vuur en de aanwezige cowboys zijn de vriendelijkheid in persoon.

 

Na een eerste kennismaking, komt de aap uit de mouw.... Van de bezoekers wordt meer verwacht dan rondkijken alleen... zij krijgen een spoedcursus 'cowboytechnieken' waarbij 'roping' (lassowerpen), 'knife throwing' (meswerpen) en 'branding' (brandmerken) de hoofdmoot vormen.

 

Plots stopt er voor de way station een koets en de koetsier lacht de bezoekers vriendelijk toe... de 'vriendelijke' cowboys van daarstraks echter, trekken plots een 'bandana' voor hun gezicht, trekken hun wapen en dwingen de bezoekers om een kap over het hoofd te trekken. 'Manu militari' worden zij naar de koets begeleid en vertrekken zij naar een onbekende bestemming....

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Na enige tijd, stopt de koets en horen zij een stem die hen beveelt om de kappen van het hoofd te nemen... zij bevinden zich 'in the middle of nowhere', enkel vergezeld van een...'koe'. Terwijl de koets aan de einder verdwijnt, krijgt iedere deelnemer een kaart van de omgeving met een vertrek en een eindpunt.

 

Nadat zij de 'koe' gevangen hebben, moeten zij er uiteraard voor zorgen, als plichtsbewuste cowboys, dat deze koe terug op Willow Springs geraakt, waarbij zij onderweg uiteraard dient gebrandmerkt te worden; zij moeten, met andere woorden, hun nieuw verworven 'skills' onmiddellijk in de praktijk omzetten én als een echte 'ranchcrew' hun opdracht tot een goed einde brengen , nu en dan hierbij in de verte gadegeslagen door het dreigend silhouet van een ruiter.....

 

Uiteindelijk bereiken de nieuwe cowboys opnieuw Willow Springs, waar de bbq ondertussen een heerlijk aroma verspreidt. Nog druk nakaartend én hongerig schuiven de deelnemers aan tafel...een stilte valt; enkel het gekletter van bestek verstoort de rust.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Na het eten nodigt de crew van Willow Springs de bezoekers uit om enkele 'cowboydansen' aan te leren, hierbij uiteraard begeleid door een 'échte' muzikant... het einde van een spannende dag.

 

 

Discovering the wild west 1

Discovering the wild west 1

Gemoedelijk drinken de gasten een tas échte kampkoffie.

Discovering the wild west 2

Discovering the wild west 2

Opleiding meswerpen.

Discovering the wild west 3

Discovering the wild west 3

Opleiding lassowerpen.

Discovering the wild west 4

Discovering the wild west 4

De overval!!!

Discovering the wild west 5

Discovering the wild west 5

Geblinddoekt.

Discovering the wild west 6

Discovering the wild west 6

Dàààag.

Discovering the wild west 7

Discovering the wild west 7

Op weg.

Discovering the wild west 8

Discovering the wild west 8

Kaart lezen

Discovering the wild west 9

Discovering the wild west 9

De "koe" vervoeren.

Discovering the wild west 10

Discovering the wild west 10

Brandmerken.

D. How to become a scout (duur 1 dag)

 

Wat ben je ermee dat je kan ropen, mes- en bijlwerpen of boogschieten, wanneer je, na de eerste “stampede” van de kudde halfwilde runderen die je begeleidt, samen met je collega’s achterblijft in de wildernis?.... Niks!!! Zijn bovendien de paarden en de huifkar mee ontsnapt, dan is de ramp compleet. Achter elke hoek kan een Native American schuilen die het op je scalp voorzien heeft; rivieren kunnen net iets te breed of te diep zijn, …

 

Gelukkig kan Willow Springs ook hier een mouw aanpassen. Gewapend met kaart en kompas, onder begeleiding van onze eigen scout, vertrekken onze cowboys op trail.

 

Onderweg gaan zij, uiteraard, moeten ontsnappen aan de Native Americans, een “rope” moeten vlechten, een boog moeten maken, hun weg zoeken en, ’s middags zelf boven open vuur soep maken, hun hamburgertje bakken, koffie zetten,….. om, uiteindelijk, hopelijk, terug aan de way station te geraken; zij leren dus de nodige vaardigheden om terug bij hun verdwenen kudde te geraken en hun werk als cowboy verder te zetten. Eén ding stellen ze reeds bij de eerste beproeving vast…zonder samenwerking, geen resultaat.

 

In de way station gaan we, uiteraard, testen of de zelfgemaakte rope effectief koeien vangt en de boog ook nog schiet!!! Zorg er dus voor dat je je “skills” onderweg deftig oefent en zet de beste “roper” of “archer” van je team in!!! Het rapport van onze scout zal uitwijzen welke cowboy de meeste survivalskills heeft; die krijgt dan ook een aandenken.

E. The real stuff (duur 2 dagen)

 

Net zoals in de formule “the life of a pioneer, zijn de 'groentjes' die vandaag 's namiddags via Willow Springs passeren, zeer ambitieus; zij willen cowboy worden. Daarom krijgen zij dan ook een gedegen opleiding; na een korte historische introductie bij een heerlijke kop 'campcoffee', leren zij namelijk 'roping' (lassowerpen), 'tomahawk and knife throwing' (tomahawk- en meswerpen), 'archery' (boogschieten) en 'horseshoe throwing' (hoefijzerwerpen). Eens zij deze skills onder de knie hebben, kunnen zij met een gerust hart hun 'trek' verder zetten. Willow Springs zet daarbij de 'beste leerling' per categorie extra in de bloemetjes met een aandenken aan zijn/haar deelname.

 

Onze cowboys worden echter niet naar bed gestuurd met een lege maag...een heerlijke barbecue (gemarineerde varkensbrochette, gemarineerd spek, worst, salades, sauzen en brood) moet hen helpen bij het afscheid nemen van de beschaving om nieuwe horizonten op te zoeken....

 

Na een verkwikkende nachtrust en een stevig ontbijt, slaat het noodlot echter toe!!!

 

De kudde is, samen met de paarden en de huifkar, op hol geslagen; dit wordt zoeken, en… te voet!!!. Achter elke hoek kan bovendien een Native American schuilen die het op je scalp voorzien heeft; rivieren kunnen net iets te breed of te diep zijn, …

 

Gelukkig kan Willow Springs ook hierbij helpen. Gewapend met kaart en kompas, onder begeleiding van onze eigen scout, vertrekken onze cowboys op trail.

 

Onderweg gaan zij, uiteraard, moeten ontsnappen aan de Native Americans, een “rope” moeten vlechten, een boog moeten maken, hun weg zoeken en, ’s middags zelf boven open vuur soep maken, hun hamburgertje bakken, koffie zetten,….. om, uiteindelijk, hopelijk, terug aan de way station te geraken; zij leren dus de nodige vaardigheden om terug bij hun verdwenen kudde te geraken en hun werk als cowboy verder te zetten. Samenwerken is hierbij de enige oplossing.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

In de way station gaan we, uiteraard, testen of de zelfgemaakte rope effectief koeien vangt en de boog ook nog schiet!!! Zorg er dus voor dat je je “skills” onderweg deftig oefent!!! Het rapport van onze scout zal uitwijzen welke cowboy de meeste survivalskills heeft; die krijgt dan ook een aandenken.

bottom of page