top of page

Andere westernactiviteiten op Willow Springs western ranch

Cowboyspellen voor families of vriendengroepen

 

Maak op een ludieke manier kennis met enkele van de belangrijkste aspecten van het dagelijkse leven van een cowboy in een gezonde, competitieve sfeer, overgoten met een sausje van plezier en kies voor één van onderstaande formules:

 

A. Een “greenhorn” wordt een “cowboy”… (duur: 1/2 dag)

 

Vandaag passeren er bij Willow Springs een aantal “greenhorns” die het absoluut tot cowboy willen schoppen; zij hebben geluk; in voorbereiding op hun leven tussen de runderen, krijgen zij een gedegen opleiding; na een korte historische introductie worden zij namelijk onderverdeeld in een aantal groepen die, elk op hun beurt, een gedegen opleiding 'roping' (lassowerpen), 'tomahawk and knife throwing' (tomahawk- en meswerpen), 'archery' (boogschieten) en 'horseshoe throwing' (hoefijzerwerpen) krijgen, hierbij begeleid door de rancher, trailboss en tophand van Willow Springs.

 

Uiteindelijk gaan we te weten komen welke “greenhorn” het meeste kans maakt om het te maken als cowboy (hij/zij met de meeste punten namelijk). Wij zorgen dan ook voor een gepast aandenken voor deze deelnemer. Deze formule kan uiteraard gecombineerd worden met een maaltijd, een bbq, initiatieles line dance en/of live muziek en karaoke.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

B. De “would-be” cowboy oriënteert zich… (duur: 1/2 dag)

 

Net zoals bij bovenstaande formule beginnen de groepjes aan een gedegen, competitieve opleiding. Eén groepje echter, vertrekt ondertussen met de koets om gaan kennis te maken met het terrein waarin zij later de koeien zullen moeten gaan drijven…

 

Ook hier ontvangt de meest verdienstelijke “greenhorn” een aandenken.

 

Ook deze formule kan perfect gecombineerd worden met een maaltijd, een bbq, een initiatieles line dance en/of live muziek of karaoke.

 

Ons tabblad “tarieven” geeft u een goed idee .

 

 

 

 

 

C. Een eerste, echte test… (duur: 1/2 dag)

 

Vandaag ontvangt Willow Springs écht moedige “greenhorns”, … alleen weten zij het zelf nog niet!!! De ranchcrew verdeelt de groep in twee deelgroepen en begint aan een spoedcursus 'cowboytechnieken' waarbij 'roping' (lassowerpen), 'knife throwing' (meswerpen) en 'branding' (brandmerken) de hoofdmoot vormen.

 

Ondertussen stopt er voor de way station een koets en de koetsier lacht de bezoekers vriendelijk toe... Deze vriendelijkheid is echter slechts schijn!!! Plots trekken de cowboys van Willow Springs een 'bandana' voor hun gezicht, trekken zij hun wapen en dwingen ze de bezoekers om een kap over het hoofd te trekken. Met harde hand worden de “greenhorns” naar de koets begeleid en vertrekken zij naar een onbekende bestemming....

 

Na enige tijd, stopt de koets en horen zij een stem die hen beveelt om de kappen van het hoofd te nemen... zij bevinden zich 'in the middle of nowhere', enkel vergezeld van een...'koe'. Terwijl de koets aan de einder verdwijnt, krijgt de groep deelnemers een kaart van de omgeving met een vertrek en een eindpunt. Nadat zij de 'koe' gevangen hebben, moeten zij er uiteraard voor zorgen, als plichtsbewuste cowboys, dat deze koe terug op Willow Springs geraakt, waarbij zij onderweg uiteraard dient gebrandmerkt te worden; zij moeten, met andere woorden, hun nieuw verworven 'skills' onmiddellijk in de praktijk omzetten én als een echte 'ranchcrew' hun opdracht tot een goed einde brengen , nu en dan hierbij in de verte gadegeslagen door het dreigend silhouet van een ruiter.....

 

Uiteindelijk bereiken de nieuwe cowboys opnieuw Willow Springs; de snelste groep wordt hiervoor uiteraard beloond.

 

Deze formule is perfect combineerbaar met een maaltijd, een bbq, een initiatieles line dance en/of live muziek of karaoke.

 

Kijk even op het tabblad “tarieven” voor een indruk.

 

 

 

D. Hoe word ik een scout ? (duur: 1 dag)

 

Wat ben je ermee dat je kan ropen, mes- en bijlwerpen of boogschieten, wanneer je, na de eerste “stampede” van de kudde halfwilde runderen die je begeleidt, samen met je collega’s achterblijft in de wildernis?.... Niks!!! Zijn bovendien de paarden en de huifkar mee ontsnapt, dan is de ramp compleet. Achter elke hoek kan een Native American schuilen die het op je scalp voorzien heeft; rivieren kunnen net iets te breed of te diep zijn, …

 

Gelukkig kan Willow Springs ook hier een mouw aanpassen. Gewapend met kaart en kompas, onder begeleiding van onze eigen scout, vertrekken onze cowboys op trail.

 

Onderweg gaan zij, uiteraard, moeten ontsnappen aan de Native Americans, een “rope” moeten vlechten, een boog moeten maken, hun weg zoeken en, ’s middags zelf boven open vuur soep maken, hun hamburgertje bakken, koffie zetten,….. om, uiteindelijk, hopelijk, terug aan de way station te geraken; zij leren dus de nodige vaardigheden om terug bij hun verdwenen kudde te geraken en hun werk als cowboy verder te zetten.

 

In de way station gaan we, uiteraard, testen of de zelfgemaakte rope effectief koeien vangt en de boog ook nog schiet!!! Zorg er dus voor dat je je “skills” onderweg deftig oefent!!! Het rapport van onze scout zal uitwijzen welke cowboy de meeste survivalskills heeft; die krijgt dan ook een aandenken.

 

E. Het échte werk (duur: 2 dagen)

 

Net zoals in de formule “een ‘greenhorn’ wordt cowboy”, zijn de 'groentjes' die vandaag 's namiddags via Willow Springs passeren, zeer ambitieus; zij willen cowboy worden. Daarom krijgen zij dan ook een gedegen opleiding; na een korte historische introductie bij een heerlijke kop 'campcoffee', leren zij namelijk 'roping' (lassowerpen), 'tomahawk and knife throwing' (tomahawk- en meswerpen), 'archery' (boogschieten) en 'horseshoe throwing' (hoefijzerwerpen). Eens zij deze skills onder de knie hebben, kunnen zij met een gerust hart hun 'trek' verder zetten. Willow Springs zet daarbij de 'beste leerling' extra in de bloemetjes met een aandenken aan zijn/haar deelname.

 

Onze cowboys worden echter niet naar bed gestuurd met een lege maag...een heerlijke barbecue (gemarineerde varkensbrochette, gemarineerd spek, worst, salades, sauzen en brood) moet hen helpen bij het afscheid nemen van de beschaving om nieuwe horizonten op te zoeken....

 

Na een verkwikkende nachtrust en een stevig ontbijt, slaat het noodlot echter toe!!!

 

De kudde is, samen met de paarden en de huifkar, op hol geslagen; dit wordt zoeken en… te voet!!!. Achter elke hoek kan bovendien een Native American schuilen die het op je scalp voorzien heeft; rivieren kunnen net iets te breed of te diep zijn, …

 

Gelukkig kan Willow Springs ook hierbij helpen. Gewapend met kaart en kompas, onder begeleiding van onze eigen scout, vertrekken onze cowboys op trail.

 

Onderweg gaan zij, uiteraard, moeten ontsnappen aan de Native Americans, een “rope” moeten vlechten, een boog moeten maken, hun weg zoeken en, ’s middags zelf boven open vuur soep maken, hun hamburgertje bakken, koffie zetten,….. om, uiteindelijk, hopelijk, terug aan de way station te geraken; zij leren dus de nodige vaardigheden om terug bij hun verdwenen kudde te geraken en hun werk als cowboy verder te zetten.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

In de way station gaan we, uiteraard, testen of de zelfgemaakte rope effectief koeien vangt en de boog ook nog schiet!!! Zorg er dus voor dat je je “skills” onderweg deftig oefent!!! Het rapport van onze scout zal uitwijzen welke cowboy de meeste survivalskills heeft; die krijgt dan ook een aandenken.

bottom of page