Klik op de fotos

Big Ben (°1990)
Big Ben (°1990)

Big Ben (°1990), kortweg Ben, is een kruising van een Ardeens trekpaard met een Belgisch Warmbloed Paard. Alhoewel hij nog maar sinds 2001 bij ons is, kennen we hem toch al 10 jaar. Zijn imposante verschijning (1,7 m – 800 kg) met wild wapperende manen verbergt een gouden inborst. Na 13 jaar trouwe dienst, geniet hij van een welverdiende rust.

press to zoom
Sally (°1994)
Sally (°1994)

Sally is een dochter van de bekende Fjord-hengst Lars. Dit kloeke paard verdiende reeds haar sporen als koetspaard in nationale en internationale wedstrijden. Hogere ambities van haar vorige eigenaar, deden haar in 2006 bij ons belanden. Wij zetten haar in als wandelpaard; een rol die haar 100% bevalt, aangezien zij als “ex-international” letterlijk van niets bang heeft. Zij die haar berijden, staan steeds verstomd van haar werklust en inzet.

press to zoom
Hinsapa (°2008)
Hinsapa (°2008)

Hinsapa (Lakota voor zwart paard - roepnaam Shunka) – deze naam beschrijft volledig deze jonge , mooie en zachte, zwarte parel. Deze merrie (kruising volbloed-quarter) verkiest namelijk een zachte hand en een rustige begeleiding. Na een gedegen opleiding als gidsenpaard vervangt zij de gepensioneerde Cantania.

press to zoom
Missy (°1998)
Missy (°1998)

Missy is inderdaad een vreemde eend in de bijt. Haar lange oren kunnen niet verbergen wat zij is. Als echte ezel is zij intelligent maar ook koppig, wanneer ze niet begrijpt wat er van haar verlangd wordt. Toch werd zij reeds ingezet om bepaalde evenementen op te vrolijken, wat zij zonder verpinken en met glans doorstaat. Zij woont trouwens reeds sinds 2001 bij ons.

press to zoom
Chucky (°2009)
Chucky (°2009)

Chucky, de pinto ruin , kijkt liever een beetje de kat uit de boom wanneer hij met een nieuwe ruiter wordt geconfronteerd. Eeens echter de wandelpartner is goedgekeurd, toont deze kerel zich een fijne kameraad, met soepele, vlotte bewegingen.

press to zoom
Django
Django

Django, de in 2006 geboren ruin (kruising Haflinger), vertoont vooral Haflinger karaktertrekken. Soms een beetje koppig maar...eens je hem kan overtuigen, een zeer aangename wandelkameraad, die zich in alle terrein thuis voelt en nergens bang van heeft. De paarden van zijn eigen groep beschermt hij alsof zijn leven ervan afhangt.

press to zoom
Cantania (°1986)
Cantania (°1986)

Cantania is, naast Annie Rogers natuurlijk, het schatje van Kid. Deze Belgische Warmbloed merrie behoort tot het oude, nog op dressuur gekweekte, type van het Belgisch Warmbloedpaard en is de leider van onze "kudde". Haar compacte lichaam en sterke achterhand, maakten haar enorm wendbaar. Sinds 1991 werkte zij als gidsenpaard; na 22 jaar trouwe dienst, is zij gepensioneerd.

press to zoom
Bonny (°1997)
Bonny (°1997)

Ze heeft reeds heel wat ervaring onder de hoeven. Deze D-pony (schofthoogte 1,48m) wijdde 5 tot 12-jarigen in in de geheimen van het paardrijden toen zij tot begin 2003 deel uitmaakte van de menagerie van een pony-ranch. Bij Willow Springs gaat zij zich bekommeren om meer ervaren ruiters tot 80 kilogram. Deze dame houdt zeker en vast van een wandelingetje in de vrije natuur. Zij is zeer intelligent en correct tegenover haar berijder.

press to zoom
Buck (°1995)
Buck (°1995)

Hij kent het klappen van de zweep. Als eigenaarspaard werd deze Haflingerruin in een manege gebruikt om in lessen zijn stalgeld te verdienen. Na verloop van tijd echter, zag zijn baasje dit niet meer zitten en werd hij verkocht. Zijn rustige aard, ruime en stabiele gangen en enorme werklust zal jullie zeker bevallen. Bovendien staat hij steeds in de startblokken om een buitenrit te maken.

press to zoom
1/2